Nieuw energieneutraal Erfgooiers College

Het nieuwe Erfgooiers College komt eraan. Donderdagmiddag 28 februari tekenden Olaf van Dijk, voorzitter Raad van Toezicht en Gert van Uffelen, directeur Zenzo Maatschappelijk Vastgoed in het bijzijn van wethouder Marlous Verbeek en Maarten Assink van M3V het contract voor de ontwikkeling en bouw van de nieuwe, energie neutrale school.

Na een Europees aanbestedingsproces voor de vervangende nieuwbouw heeft de gemeenteraad begin februari goedkeuring gegeven op het definitieve krediet.

Zenzo MV neemt de ontwikkeling van het nieuwe schoolgebouw, dat aardgasvrij en volgens het Frisse Scholen concept wordt opgeleverd voor haar rekening. Het Erfgooiers College gaat daarnaast extra investeren in zonnepanelen. Hiermee wordt recht gedaan aan de wens van de gemeenteraad voor een energieneutraal en toekomstbestending Erfgooiers College.

“Wij zijn blij dat we na een zorgvuldig voortraject nu daadwerkelijk aan de slag kunnen om ons nieuwe onderkomen te gaan realiseren. We kijken ernaar uit een goede en inspirerende werkplek voor de medewerkers maar vooral de (toekomstige) leerlingen te creëren!”

Jaap Augustijn, plaatsvervangend rector en verantwoordelijk voor de nieuwbouw

Inmiddels zijn de architect Bram van Borselen van ZEEP Architecten en het ontwikkelteam begonnen met het in kaart brengen van wensen en behoeftes van leerlingen, docenten en andere gebruikers van het nieuwe schoolgebouw. Door middel van interactieve processen krijgen de leerlingen de mogelijkheid om bepaalde onderdelen zelf vorm te geven en creatieve onderwijsprojecten op te zetten rondom het thema ‘bouw’.

vlnr Gert van Uffelen, Olaf van Dijk, Jaap Augustijn en Marlous

vlnr Gert van Uffelen, Olaf van Dijk, Jaap Augustijn en Marlous Verbeek

De verwachting is dat vanaf augustus 2019 met de bouw wordt gestart. Zenzo MV neemt in samenwerking met Lithos bouw & ontwikkeling  de bouw voor haar rekening. Alle leerlingen blijven gedurende het bouwproces onderwijs krijgen op de huidige locatie. Hierbij worden bouwstromen gescheiden van leerlingenstromen om de veiligheid te garanderen en de overlast te minimaliseren. Het nieuwe Erfgooiers College kan naar verwachting in december 2020 in gebruik worden genomen.

Meer projecten

2019-03-27T07:11:58+00:00