Loading...

ROC Almere Poort, Almere

ROC ALMERE POORT- ALMERE

In Almere Poort realiseren Lithos en Zenzo Maatschappelijk Vastgoed de nieuwbouw van ROC Flevoland, een gebouw van 6.500 m2. Het ontwerp is in handen van Burton Hamfelt architecten en OZ architecten, beide afkomstig uit Amsterdam.

Het concept

Het huisvestingsconcept gaat uit van een uitnodigende entree en ontmoetingshal. In de centrale hal zijn diverse voorzieningen voor iedereen: de Studenten Servicedesk voor alle vragen van studenten, de receptie voor bezoekers, een restaurant dat tevens gebruikt wordt voor studeren en samenwerken, een open “speakers corner” waar presentaties of optredens gegeven kunnen worden en toegang tot het auditorium/theater. Dit vormt samen het centrale hart van het college dat de diverse teams met elkaar en de buitenwereld verbindt.

Rustiger gelegen zijn de diverse zones van de verschillende teams. Hier zijn de eigen thuisbasis van het team en de diverse onderwijsruimtes en werkplekken te vinden.

Licht, transparantie en ontmoeting staan centraal in dit project.

Kenmerken van de locatie

De nieuwbouw van ROC Flevoland in Almere Poort komt in het Olympiakwartier Oost. Deze locatie kenmerkt zicht door een groot aanbod aan sportfaciliteiten, zoals het nieuwe Indoorsportcomplex Olympiakwartier. Er ligt een plan om ook de buitenruimte in het gebied rond dit complex – tevens de omgeving van de nieuwe school – als een parkachtige omgeving in te richten die uitnodigt om veelzijdig te bewegen voor jong en oud. De omgeving biedt een contextrijke leeromgeving voor studenten. Voor de school geldt dat het gebouw uitnodigt met enkele openbare functies waar bezoekers ook welkom zijn zodat er ontmoetingen ontstaan tussen studenten en de bewoners en werkenden in de directe omgeving. Dit nieuwe gebied heeft uitzicht op historische dorpen en ligt daarmee op de grens tussen oud en nieuw gebied.

Bekijk hieronder de eerste videobeelden van de bouw.

Duurzaam

De school wordt een toekomstbestendig gebouw. Dit betekent dat het een duurzaam gebouw is, gebouwd met materialen met een lange levensduur en in de basis een tijdloze uitstraling.

Transparant en overzichtelijk

Het gebouw wordt overzichtelijk en transparant: je ziet elkaar en wordt gezien. Het wordt een licht gebouw, met veel zicht op de omgeving en gemakkelijke oriëntatie in het pand. Duidelijke, open verkeersaders, zoals een brede (tribune)trap verbinden de verdiepingen.

Het gebouw krijgt een herkenbare entree en hart in het gebouw, dat de hele school én de buitenwereld met elkaar verbindt middels centrale voorzieningen zoals horecavoorzieningen, zelfstandige werk- en overlegplekken en de speakers corner. Vervolgens bereikt men vanuit dit hart de drie opleidingsclusters Business, Sports, Leisure & Hospitality met elk een eigen zone en gezicht.

De transparantie zal zich ook uit uitstrekken tot de naaste omgeving van het gebouw door school en omgeving natuurlijkerwijs in elkaar te laten overlopen. De omgeving zal zowel onderwijskundig als fysiek zoveel mogelijk geïntegreerd worden.

Meer informatie

Wil je meer weten over dit project? Bel ons en we vertellen je er graag meer over.

ROC ALMERE POORT IN BEELD

AI AlmerePoort- Lithos
ROC Almere Poort- Lithos
ROC Almere Poort- Lithos
ROC Almere Poort- Lithos
ROC Almere Poort- Lithos

MEER PROJECTEN

2019-01-10T16:14:24+00:00