NAAM BEKEND VOOR DÉ ONTMOETINGSPLEK IN ZEIST-OOST: BINNENBOS

Het Binnenbos wordt een licht, modern en uitnodigend gebouw waar de buurtbewoners van Kerckebosch en de wijk Zeist-Oost elkaar kunnen ontmoeten. Binnenbos staat middenin de bosrijke Zeister woonbuurt en huisvest straks tal van ‘trekkers’ voor wijkbewoners waaronder voorzieningen voor zorg, onderwijs, sport, een muziekschool en een gezellig eetcafé. De bouw is nu volop bezig en naar verwachting opent het Binnenbos na de zomer 2015 haar deuren.

De naam Binnenbos is bedacht door een groep direct betrokkenen, waaronder bewoners. De groep vindt de naam gastvrij, vriendelijk en helemaal passend bij de plek en de uitstraling van het gebouw. Bovendien was dit vroeger ook de naam van dit deel van het bos in Zeist-Oost.

Binnenbos levendige spil in Zeist-Oost

Het Binnenbos is straks dé ontmoetingsplek voor alle wijkbewoners van Zeist-Oost. Het gebouw biedt onderdak aan een wijkservicepunt, drie huisartsen, een apotheek, twee fysiotherapiepraktijken, Mensendieck en een muziekschool. Leerlingen van het Christelijk College Zeist kunnen er een vak leren, basisschoolleerlingen kunnen gymmen in de gymlokalen onder het gebouw. Het gezellige eetcafé nodigt uit voor een lekkere cappuccino, bier en bitterballen, een hapje eten et cetera. Alle wijkbewoners vinden er zaalruimte voor hun hobby’s en activiteiten. In de woningen op de 1e en 2e etage van Binnenbos krijgen 42 cliënten van Abrona hun thuis.

“Het Binnenbos is straks dé ontmoetingsplek voor alle wijkbewoners van Zeist-oost.”
– Bewoner Hof van Tuindorp

Inmiddels is de bouw goed op gang en is de ruwbouw van de kelder van het Binnenbos bijna klaar. Rond de kerst wordt het hoogste punt bereikt. Het bouwschema van Lithos bouw & ontwikkeling is er op gericht om in de zomer 2015 Binnenbos klaar te hebben voor gebruik.

Wijkvernieuwing Kerckebosch Zeist

Kerckebosch wordt de komende jaren vernieuwd. De gemeente Zeist en woningcorporatie Seyster Veste werken samen aan het levensloopgeschikt maken van deze wijk. Nieuwe of verbeterde voorzieningen komen in een bosrijke wijk waarin 800 – 1000 nieuwe woningen in verschillende prijsklassen en types worden ontwikkeld, waaronder ten minste 45 prachtige vrije kavels. Voor de uitvoering van de plannen richtten de gemeente en Seyster Veste de Wijkontwikkelingsmaatschappij (WOM) op.

Project          Het Binnenbos

Locatie          Zeist (Kerckebosch)

Lees Meer    Projectpagina

Nieuws

Je komt elkaar tegen bij Binnenbos

29/09/2021|

Binnenbos is dé ontmoetingsplek in Kerckebosch-Zeist. Open, gastvrij en veelzijdig, met alle voorzieningen op maat. Van een wijkservicepunt en gezondheidscentrum, tot een muziekschool, sportzalen en zaalverhuur. In het gezellige eetcafé kunnen wijkbewoners terecht voor een kop koffie of een hapje eten met elkaar.

Lees meer >

Go to Top