WINNAAR BESTE ZORGVASTGOEDPROJECT 2015-2018!

Op het Vastgoedcongres ‘Praktijkervaringen Zorgvastgoed’ is Hart van Vathorst dinsdag gekozen tot beste zorgvastgoedproject van de laatste jaren. Hart van Vathorst is gekozen uit vijftig genomineerde projecten en er is ruim tienduizend keer online gestemd op het project. Initiatiefnemer van het eerste uur Patrick van Beek (Carebeek) nam samen met Zenzo-directeur Michiel Wijnen de prijs in ontvangst.

“Wij als Zenzo Maatschappelijk Vastgoed hebben het project ontwikkeld, waarbij Lithos bouw & ontwikkeling verantwoordelijk was voor het uitvoerende bouwproces”, legt Michiel Wijnen van Zenzo uit. ,,Woningcorporatie de Alliantie heeft het gebouw turnkey afgenomen van Zenzo, die het vervolgens verhuurd heeft aan de samenwerkende (zorg)partijen. De GKV is projecteigenaar van de kerk en heeft dit zelfstandig gefinancierd. De combinatie van gebruikers en de sfeer/uitstraling van het gebouw hebben ertoe geleid dat Hart van Vathorst tot absolute winnaar is gekroond.”

Wat Hart van Vathorst uniek maakt volgens de Alliantie, is de manier waarop de inclusieve samenleving vorm krijgt. ,,Gezonde mensen, zieke mensen, mensen met een beperking, ouderen, (jong)volwassenen, gezinnen en kinderen in alle leeftijden wonen, werken, spelen en kerken in Hart van Vathorst. Het gaat daarmee (veel) verder dan een samenwerking tussen verschillende partijen. Bewoners krijgen in Hart van Vathorst de kans om volledig te participeren in de samenleving en onderdeel te zijn van de wijk. Zo gaan de kinderen van Kindercentrum Bzzzonder iedere week naar de opa’s en oma’s in het pand om daar samen te zingen, spelletjes te spelen of een appeltje te eten. Bewoners zijn door de kerkleden opgenomen in hun ontmoetingsgroepen, vinden maatjes in de wijk en maken nieuwe contacten. Ook functioneel wordt samengewerkt. De kerkzaal doet dienst als theater, in de zalen van de kerk wordt vergaderd, de tuin in het restaurant wordt ingezet als moestuin voor de dagbesteding, de ateliers maken mooie producten voor in de winkel en zo zijn er talloze voorbeelden te vinden waarin de partijen elkaar versterken.”

Project          Hart van Vathorst

Locatie          Amersfoort

Lees Meer    Projectpagina

Nieuws