‘HUIS VOOR HEEL LEUSDEN’ UIT: VAKBLAD UTILITEITSBOUW

In de nieuwste editie van Industriebouw vertelt Michiel Wijnen – directeur bij Zenzo – over bijzonder project Huis van Leusden. Over (zorg)waarde toevoegen aan de leefomgeving, over het eerste energie neutrale gemeentehuis en over gefaseerde oplevering.

Lees hier hele artikel: 4512 – Huis van Leusden (002)

Zenzo Maatschappelijk Vastgoed verwierf de opdracht om het project te ontwikkelen, met DP6 Architectuurstudio uit Delft als architect en vaste bouwpartner Lithos bouw & ontwikkeling.

“De gemeente vroeg om een plan waarin het gemeentehuis werd gecombineerd met woningen. Wij hebben daar een maatschappelijke component aan toegevoegd in de vorm van zorgwoningen voor mensen met een verstandelijke beperking en een eet/werkcafé op de begane grond waar deze mensen kunnen werken.”
– Michiel Wijnen, Directeur Zenzo Maatschappelijk Vastgoed
Sterker maken

De gemeente Leusden wil de dorpskern nieuw leven inblazen en met de bouw van een nieuw multifunctioneel centrumgebouw op de locatie van het oude gemeentehuis is daar de eerste stap voor gezet. Dit nieuwe stadshuis herbergt de eerste energieneutrale gemeentehuizen en biedt kantoren voor onderwijsorganisatie Stichting Voilà en van Lariks, het maatschappelijk informatiecentrum en steunpunt voor vrijwilligerswerk in Leusden. Daarnaast komen er koop-en zorgwoningen en een eet/werkcafé.

Project          Huis van Leusden

Locatie          Leusden

Lees Meer    Projectpagina

Nieuws