BASISSCHOOL KINDEREN TIJDELIJK GEHUISVEST IN KLOOSTER

Veghel

Groep 5 t/m 8 kinderen van basisschool de Uilenbrink aan de Melisselaar in Veghel beginnen het nieuwe schooljaar in het Klooster. De kinderen nemen tijdelijk intrek in het voormalige gebouw van de PABO aan de Deken van Miertstraat.

Het huidige schoolgebouw van basisschool de Uilenbrink aan de Melisselaar wordt grondig
gerenoveerd en uitgebreid. Om het verbouwingsproces  zo soepel mogelijk te laten verlopen is de school van mening de kinderen het beste elders te kunnen onderbrengen.

Samen met de zusters en Zenzo is er gezocht naar een invulling om dit op het kloosterterrein mogelijk te maken. De oplossing bleek voorhanden met het voormalige gebouw van de Pabo, dat momenteel leeg staat. Er worden elf groepen gehuisvest. Lees hier het artikel uit het Brabants Dagblad

Project          Kloosterkwartier

Locatie          Veghel

Lees Meer    Projectpagina

Nieuws

Omkijken naar elkaar

25/10/2022|

Als het om wonen en zorg gaat, laten we het ons nog vaak over komen. Als je gelukkig oud wil worden, moet je erover nadenken wat je nodig hebt. Het antwoord is vaak: door onder de mensen te blijven en door voor elkaar te zorgen. In Veghel ontstaat nu het Kloosterkwartier, een woon-en leefomgeving waar naar elkaar wordt omgekeken conform het gedachtegoed van de zusters die er 200 jaar hebben gewoond.

Lees meer >