Leefgoed; de handtekeningen zijn gezet
Veghel
De zusters Franciscanessen vinden dat er haast moet worden gemaakt met concrete toekomstplannen voor hun klooster. Deze plannen komen samen in Leefgoed Veghel. De samenwerkende partijen hebben hun handtekening gezet . De herontwikkeling van het kloostercomplex gaat niet alleen om een nieuwe bestemming voor de ”stenen”. Leefgoed gaat om de nieuwe invulling van het gedachtengoed van de zusters. Het Kloosterkwartier wordt ’t maatschappelijk ”hart van Veghel”.
De zusters willen Leefgoed Veghel zoals het toekomstplan heet, zelf meemaken. ”Je moet wel opschieten, Coen”, aldus de bloedserieuze boodschap van overste Gerda van Gogh. Het Kloosterkwartier moet een ”huiskamer” voor iedereen worden, een plek voor mensen om elkaar te ontmoeten. ”Vanaf nu kunnen we met de uitwerking aan de slag”, aldus Gerrit Hagoort van de Gemeente. ”We hebben daar ook de wijkbewoners en andere Veghelaren bij nodig”. We doen het samen.
Lees hier het volledige artikel in het Brabants Dagblad
Nieuws
IBN verbindt in Kloosterkwartier passend werk met beleving en ontmoeting
Sinds een aantal jaren is IBN ook actief in het voormalige klooster van de Zusters Franciscanessen in Veghel. Aanvankelijk runde IBN daar de wasserij van de zusters.
Lees meer >
Bij UniK doet iedereen mee
Bij de ontwikkeling van Kloosterkwartier Veghel is veel aandacht voor samenwerking en verbinding. Lees het verhaal van UniK, een van de eerste gebruikers.
Lees meer >
Wonen, ouderen en zorg in Veghel
Zuster Gerda van Gogh, provinciaal overste van de Zusters Franciscanessen, omschrijft Het Kloosterkwartier volgt: ”Een plek waar je niet heel druk bent met je eigen leven, maar waar je heel duidelijk kijkt naar de buurvrouw of buurman die misschien niet zo gelukkig is als jij”.
Lees meer >