Inspiratie uit de praktijk op het gebied van circulariteit

Bezoek steenfabriek ter verkenning van circulaire mogelijheden

In samenwerking met New Horizon is het oude Bernhoven ziekenhuis op een innovatieve manier gesloopt; met behoud van de waarde van materialen en grondstoffen. Hierdoor kunnen alle materialen hergebruiken in nieuwbouwprojecten
Hoe er in de praktijk wordt omgegaan met de verwerking van deze sloopmaterialen wordt zichtbaar in steenfabriek Douveren, Limburg. Met een aantal partners en klanten hebben we een bezoek gebracht om inspiratie op te doen en te kijken wat er nu daadwerkelijk met de sloopmaterialen gebeurt.

Als eerste 100% circulaire bakstenen

Na jaren onderzoek kreeg Steenfabriek Douveren het voor elkaar om als eerste 100% circulaire bakstenen te produceren die zowel voldoen aan de milieu hygiënische eisen als aan de civiel technische eisen. Prijzen van de stenen zijn marktconform, waarbij de CO2 reductie 30-35 procent is tov reguliere stenen.

“inspirerend om te zien wat er met een dosis ondernemerschap mogelijk is op het gebied van circulair bouwen en wat er op korte termijn valt te verwachten.”

Lees hier het artikel in Cobouw over hoe de oude steenfabriek circulair is geworden en de ambities voor de toekomst

bezoek circulaire steenfabriek met klanten

Project          Kloosterkwartier

Locatie          Veghel

Lees Meer    Projectpagina

Nieuws

Omkijken naar elkaar

25/10/2022|

Als het om wonen en zorg gaat, laten we het ons nog vaak over komen. Als je gelukkig oud wil worden, moet je erover nadenken wat je nodig hebt. Het antwoord is vaak: door onder de mensen te blijven en door voor elkaar te zorgen. In Veghel ontstaat nu het Kloosterkwartier, een woon-en leefomgeving waar naar elkaar wordt omgekeken conform het gedachtegoed van de zusters die er 200 jaar hebben gewoond.

Lees meer >