Ontmoeting op de bouwplaats

Kloosterkwartier, Veghel

Het gaat hard op de bouwplaats waar eerst het Bernhoven ziekenhuis stond.
Guillaume en Jenneke van Liempt kochten een nieuwbouwhuis aan de Gasthuisstraat en zagen hoe de twee-onder-een-kapper er na amper drie maanden stond. ,,We konden het bijna niet geloven. Begin september zag je alleen nog maar de fundering. Over een paar maanden kunnen we erin.”

Klein feestje op de bouwplaats

Woensdag organiseerden Lithos en Zenzo op de locatie een klein feestje voor de toekomstige bewoners. Met het plaatsen van de eerste dakkapellen werd namelijk het hoogste punt van de woningen bereikt. Guillaume en Jenneke van Liempt ontmoetten net hun nieuwe buren. ,,Vonden we best spannend.”  Jenneke: ,,We woonden in de Stationsstraat, dus we kennen de buurt. Het is een prachtige locatie, hier zo dicht bij het centrum. En de tuin is lekker ruim. We begrepen dat de buren aan de andere kant wat grotere kinderen hebben. Misschien zijn dat wel potentiële oppassers.” Ja, ze hebben er zin in. En het is fijn dat ze hun buren nu al een beetje kennen. Ook is er al een groepsapp en een eigen website

”Je ziet zelfs al vriendschappen ontstaan”
Guillaume en Jenneke van Liempt, toekomstige bewoners Kloosterkwartier

Een aantal van de toekomstige bewoners organiseert met kerst een etentje voor eenzame ouderen in Veghel. Heel bijzonder. Dat past helemaal bij wat we met het Kloosterkwartier, inclusief het Klooster en project Leefgoed Veghel voor ogen hebben. Er voor elkaar zijn.

Lees hier het hele artikel uit het Brabants Dagblad over hoe het Kloosterkwartier tot stand komt.

nieuwe bewoners Kloosterkwartier

Project          Kloosterkwartier

Locatie          Veghel

Lees Meer    Projectpagina

Nieuws

Omkijken naar elkaar

25/10/2022|

Als het om wonen en zorg gaat, laten we het ons nog vaak over komen. Als je gelukkig oud wil worden, moet je erover nadenken wat je nodig hebt. Het antwoord is vaak: door onder de mensen te blijven en door voor elkaar te zorgen. In Veghel ontstaat nu het Kloosterkwartier, een woon-en leefomgeving waar naar elkaar wordt omgekeken conform het gedachtegoed van de zusters die er 200 jaar hebben gewoond.

Lees meer >