ZUSTERS FRANCISCANESSEN VAN VEGHEL: VOORBEELD VAN VEERKRACHT

VEGHEL – bijna was het voltooid verleden tijd tijd: de aandacht en goede zorg van de zusters Franciscanessen van Veghel voor de kwetsbaren in de samenleving. De transformatie van hun kloosterterrein naar een wijk waar mensen aandacht hebben voor elkaar, biedt hen de kans hun waarden door te geven.

Een nieuw begin

In het moederhuis wonen nog 54 zusters. Ze zijn bijna allemaal ouder dan 80. ”We waren ervan overtuigd dat het voorbij was”’, zegt provinciaal overste zuster Gerda. ”Dat we onze gebouwen gingen verkopen en rustig naar de voltooiing zouden gaan” Nooit had ze verwacht dat dit einde een nieuwe begin kon zijn. Ze is dan ook zichtbaar ontroerd als ze vertelt hoe Jasper van Deurzen van adviesbureau Verderbrenger hen op de mogelijkheid wijst om hun cultureel erfgoed en waarden door te geven aan volgende generaties. En hoe er vervolgens in samenwerking met Zenzo een prachtig plan tot stand komt; maak van het terrein van het oude ziekenhuis en klooster een plek waar mensen mét elkaar leven en naar elkaar omkijken.

Lees hier verder in het artikel  uit het Brabants Dagblad

Zuster Gerda en Marieke van Grinsven over sociale cohesie

Project          Kloosterkwartier

Locatie          Veghel

Lees Meer    Projectpagina

Nieuws

Omkijken naar elkaar

25/10/2022|

Als het om wonen en zorg gaat, laten we het ons nog vaak over komen. Als je gelukkig oud wil worden, moet je erover nadenken wat je nodig hebt. Het antwoord is vaak: door onder de mensen te blijven en door voor elkaar te zorgen. In Veghel ontstaat nu het Kloosterkwartier, een woon-en leefomgeving waar naar elkaar wordt omgekeken conform het gedachtegoed van de zusters die er 200 jaar hebben gewoond.

Lees meer >

Go to Top