Leonardo College in beweging; de handtekeningen zijn gezet

Leiden

Het officiële startschot voor de nieuwbouw van het Leonardo College is gegeven. Wethouder Paul Dirkse, Ronald Gase van het Leonardo College en Michiel Wijnen van Zenzo maatschappelijk vastgoed tekenden het contract. Via een symbolische estafette werd het budget doorgegeven van gemeente, naar school, naar Zenzo.

Uitnodigend

Er komt een Sciencelab dat ideaal is voor natuurkunde-en scheikundepraktica, maar voor leerlingen die voor hun profielwerkstuk wetenschappelijk onderzoek moeten doen; zij kunnen hun proefopstelling daar lang genoeg voor laten staan. Omdat de kavel niet zo groot is en de school zijn leerlingen wel de nodige buitenruimte wil bieden, krijgt de gevel aan de zuidoostkant het karakter van een tribune.

“Het nieuwe gebouw geeft ons de mogelijkheid uit te voeren waar we voor staan en waar we leeractiviteiten optimaal kunnen aanbieden; met veel flexibele ruimtes, meer werkplekken voor collega’s en leerlingen, een collegezaal en studieruimtes die uitnodigen om er ook na schooltijd te blijven werken.”
– Rector Wim van der Veer

Lees hier het artikel en de radio interviews over de nieuwbouw met wethouder Dirkse, rector Wim van der Veer en Michiel Wijnen, Zenzo  in Sleutelstad

Project          Leonardo College

Locatie          Leiden

Lees Meer    Projectpagina

Nieuws