Nieuw woonzorgcomplex Triade krijgt vorm

Almere – Triade Sieradenweg

Het nieuwe, nog te bouwen, woonzorgcomplex van Triade aan de Sieradenweg krijgt steeds meer vorm. Onlangs werden de buurtbewoners geïnformeerd en konden zij de eerste schetsen zien van de woningen voor 72 nieuwe bewoners.

Het was de bedoeling omwonenden in aanwezigheid van de gemeente, architect, het bouwbedrijf en Zenzo te informeren op een inloopavond. In verband met Corona kon dat op deze manier niet door gaan en is er een informatiebrief rondgestuurd.

Dagbesteding

In de informatiebrief valt te lezen dat het nieuwe project kan worden beschouwd als een nieuwe aanpalende woonwijk naast de Sieradenbuurt. Aan de Sieradenweg worden er in opdracht van Triade door Zenzo en Lithos woon- en dagbestedingsgebouwen gebouwd speciaal voor het verlenen van zorg en ondersteuning. Er worden 72 woon- en werkplekken gerealiseerd: 24 wooneenheden voor mensen met een beperkte zorgvraag en 48 wooneenheden voor mensen die meerzorg en ondersteuning nodig hebben. Naast de woningen worden er voorzieningen gebouwd voor creatieve en fysieke dagbesteding.

Lees hier het hele artikel in Almere Deze Week of lees hier het artikel  uit De Architect over de landschappelijke inrichting en de architectuur van de gebouwen

zorgcomplex Triade

Project          Triade, Sieradenweg

Locatie          Almere

Lees Meer    Projectpagina

Nieuws