Nieuwbouw Reinaerde gestart, wethouder beloond met knuffel

Nieuwegein

3 toekomstige bewoners beklommen de heimachine om de eerste paal in te schroeven onder aanmoediging van wethouder Hans Adriani, van wonen, bouwen en transformeren. Na afloop beloonde Marika, in haar enthousiasme over de geleverde prestatie, de wethouder met een knuffel.

Een plek waar je je thuis kunt voelen

Bestuurder Ella van Lingen van Reinaerde bedankte iedereen die in vele gesprekken afgelopen jaren had geholpen om de plannen beter te maken. Cliënten waren het met haar eens dat het nu niet al te lang meer duurt – een jaar- voor er gewoond kan worden en er dagbesteding is.

De wethouder sprak zijn waardering uit over de afstemming met de buurt en bewoners. ”Nu kan ik iedereen feliciteren”. Vanuit de gemeente hebben we gekeken of het gebouw goed in de wijk staat, en dat is gelukt”.

“We willen bouwen aan een prettige plek waar je je thuis kunt voelen”.
Ella van Lingen, bestuurder Reinaerde
Gezamenlijk kunstwerk

Naast dat de bouw officieel van start ging, is er ook een start gemaakt aan het creëren van een gezamenlijk kunstwerk. Onder begeleiding van kunstschilder Norbertus kregen alle toekomstige bewoners de mogelijkheid een eigen kunstwerk te maken. Hier wordt één werk van gemaakt dat een plek gaat krijgen in de nieuwe Cimbaalsingel. ” We zijn samen aan het bouwen, jullie aan het kunstwerk, wij aan de nieuwe Cimbaalsingel”, aldus Michiel Wijnen, partner van Zenzo, richting de toekomstige bewoners.

Project          Reinaerde Cimbaalsingel

Locatie          Nieuwegein

Lees Meer   Projectpagina

Nieuws