Nieuwe Leonardo in hoog tempo omhoog

Leiden

Het uitgangspunt bij de nieuwbouw van het Leonardo College is dat wie beweegt, meer energie en een beter humeur heeft en beter presteert.

Het Leonardo College is een Topsport Talentschool. Het sport-en dansprofiel van de school wordt in een beweeglijke, stoere hoofdvorm vertaald die aansluit bij de omgeving. En bij sport op niveau hoort een tribune. Daar is aan gedacht; een grote brede trap is een belangrijk onderdeel van het ontwerp. Een voormalige basisschool werd afgelopen zomer gesloopt en nu al zijn de contouren duidelijk zichtbaar van wat ervoor in de plaats komt. Corona heeft het werk niet vertraagd. De verwachting is dat de meer dan achthonderd leerlingen in het komende school jaar hun nieuwe onderkomen betrekken.

Gezamenlijk proces met User-teams

In de wetenschap dat ruim 6% van Nederland in of aanverwant aan de bouw werkzaam is, wordt er met docenten bekeken hoe diverse aspecten van de nieuwbouw een rol kunnen krijgen in het onderwijs.

Het nieuwe Leonardo College wordt dus meer dan alleen een nieuw gebouw. De traditionele school met gangen, lokalen en een aula wordt ingeruild voor een eigentijdse leeromgeving. De inrichting daarvan gebeurt samen met de toekomstige gebruikers, zogenaamde userteams. In totaal zijn er zes userteams die zich bezighouden met de inrichting van de leeromgeving maar ook met de openbare plekken en het buitenterrein.

”We willen een impuls geven aan het onderwijs en daarnaast hoop ik dat we de school zo inrichten dat er sprake is van de wow-factor”

– Rector Wim van der Veer
Energie Neutraal

Het Leonardo College gaat zelf voorzien in haar energie; energieneutraal is het uitgangspunt.

Lees in dit artikel uit het Leidsch Dagblad meer over de voortgang van de nieuwbouw van het Leonardo College

Leonardo College_ trap

Project          Leonardo College

Locatie          Leiden

Lees Meer    Projectpagina

Nieuws