Rondjes rennen in de Kloostertuin

Veghel

Groep 7 en 8 van de Antionusschool in Keldonk hebben vele rondjes in de Kloostertuin van het Klooster in Veghel gerend. Dit ter afsluiting van het programma van Kidsrunfree, dat ze een jaar lang gevolgd hebben om dagelijks meer te bewegen op school.

Niet voor niets in de Kloostertuin

Dat de eindactiviteit plaats vond in de Kloostertuin is niet voor niets. De zusters zijn altijd erg betrokken geweest bij de Veghelse samenleving en hadden bijzondere aandacht voor opvoeding, zorg en scholing. Vanuit een zelfde overtuiging zet Kidsrunfree zich in om kinderen meer te laten bewegen. In 2019 is dit initiatief in Keldonk van start gegaan. Zo blijft het heden in verbinding met het verleden en wordt het gedachtegoed van de zusters levend gehouden.

“Kidsrunfree draagt bij aan een betere concentratie op school, het is goed voor je gezondheid en het geeft mogelijkheid elkaar te ontmoeten en nieuwe vrienden te maken. Een echte win-win situatie.”
– Coby van der Pas, wethouder sport, onderwijs, recreatie & toerisme en leefbaarheid

Kijk hier voor een video reportage van het Keldonks Journaal

Project          Kloosterkwartier

Locatie          Veghel

Lees Meer    projectpagina

Nieuws

Omkijken naar elkaar

25/10/2022|

Als het om wonen en zorg gaat, laten we het ons nog vaak over komen. Als je gelukkig oud wil worden, moet je erover nadenken wat je nodig hebt. Het antwoord is vaak: door onder de mensen te blijven en door voor elkaar te zorgen. In Veghel ontstaat nu het Kloosterkwartier, een woon-en leefomgeving waar naar elkaar wordt omgekeken conform het gedachtegoed van de zusters die er 200 jaar hebben gewoond.

Lees meer >