FAQ items aan het laden...

CENTRUMPLAN

NEEDE NEEDE

In Neede heeft Zenzo maatschappelijk vastgoed in samenwerking met Pro Wonen uit Eibergen, de Gemeente Berkelland en Lithos bouw & ontwikkeling het Centrumplan Neede ontwikkeld en gerealiseerd. Het plan bestaat uit een tweetal complexen met in totaal 44 seniorenappartementen gecombineerd met een multifunctioneel centrum met onder andere primair onderwijs en kinderdagverblijf als gebruikers.

“Een grote glaskap over de galerij beschut tegen weer en wind en geeft het complex een intiem karakter.”
Over Neede

Tevens is de openbare ruimte heringericht. De appartementen zijn opgeleverd aan Pro Wonen. In het seniorencomplex wordt zorg aangeboden aan bewoners én omwonenden. Qua schaal en materialisering voegen de complexen zich in het dorp en vormen samen één van de pleinwanden van het marktplein. Een grote glaskap over de galerij beschut tegen weer en wind en geeft het complex een intiem karakter. De afsluitbare loggia biedt de bewoners extra ruimte voor buitenactiviteiten.

Gerelateerd nieuws

Omkijken naar elkaar

25/10/2022|

Als het om wonen en zorg gaat, laten we het ons nog vaak over komen. Als je gelukkig oud wil worden, moet je erover nadenken wat je nodig hebt. Het antwoord is vaak: door onder de mensen te blijven en door voor elkaar te zorgen. In Veghel ontstaat nu het Kloosterkwartier, een woon-en leefomgeving waar naar elkaar wordt omgekeken conform het gedachtegoed van de zusters die er 200 jaar hebben gewoond.

Lees meer >

Gerelateerde projecten
 • Woonzorgappartementen Veghel

  Op de locatie van de Johanneskerk in Veghel Zuid ontwikkelt Zenzo een nieuw woon-zorgcomplex. De 20 sociale huurappartementen zijn energiezuinig en bestemd voor ouderen met een zorgvraag.

  Lees meer >

 • In het centrum van Veghel wordt het Kloosterkwartier sinds 2018 gefaseerd herontwikkeld. Het gaat over het creëren van een sociaal sterke en inclusieve leefomgeving door het faciliteren van toevallige ontmoetingen, naar het gedachtegoed van de zusters Franciscanessen. Parallel hieraan hebben ruim tien organisaties zich verenigd in Leefgoed Veghel. Bewoners en organisaties werken samen aan ideeën met de bedoeling dat mensen meer voor elkaar gaan doen

  Lees meer >

 • Hof van Tuindorp

  In de Winklerlaan in Tuindorp, in de Utrechtse wijk Noordoost, staat nu nog een traditioneel verzorgingshuis met appartementen voor mensen met een lichte zorgindicatie.

  Lees meer >