FAQ items aan het laden...

COMENIUS COLLEGE

CAPELLE AAN DEN IJSSEL

Aan de Lijstersingel in Capelle aan den IJssel is voor de Comenius Mavo Capelle en het Comenius Beroepsonderwijs Capelle elk een nieuw schoolgebouw verrezen. Zenzo heeft het project ontwikkeld en de bouw was in handen van Lithos bouw & ontwikkeling. Het in duurzaamheid gespecialiseerde architectenbureau RAU uit Amsterdam ontwierp de nieuwbouw. De nieuwbouw bestaat uit twee gebouwen voor vmbo en mavo/havo van in totaal ca. 10.000 m2 bruto vloeroppervlak.

“Zelden worden projecten gebouwd zonder ontwerpbezuinigingen. Die financiële kloof tussen willen en kunnen is in de bouw nu eenmaal bijna standaard. Daarom ben ik trots dat we dat hier met z’n allen wel hebben gerealiseerd.”

– Bjorn Jongste, projectleider Lithos
Drie scholen

Leerlingen kunnen aan de Lijstersingel op het Comenius College Capelle kiezen uit drie scholen:

 • Het Comenius Lyceum (tto, atheneum en havo)
 • De Comenius Mavo (mavo en pre-havo)
 • Het Comenius Beroepsonderwijs (Vakcollege Zorg, Vakcollege Techniek en de brede beroepsopleiding Veelzijdig Vakkundig, voor leerlingen die nog geen sector willen kiezen)
Verbonden door een leerbrug

De drie scholen hebben elk hun eigen ingang, fietsenstalling, receptie, conciërges, kluisjes, lokalen en docententeam. Tegelijk zijn ze toch met elkaar verbonden door een transparante ‘leerbrug’ met fraaie trappenhuizen, een lichtstraat en lokalen.

Brugklasvleugel

De brugklasleerlingen volgen in het Comenius Lyceum en in het Comenius Beroepsonderwijs hun lessen in een veilige eigen brugklasvleugel. Zo wordt de overstap van basisschool naar het voortgezet onderwijs iets minder groot en spannend. De schoolpleinen van de drie scholen liggen aan de zonkant en bieden de veiligheid van afgrenzingen naar de straten en wegen van de wijk.

Meer informatie

Wil je meer weten over dit project? Neem contact met ons op en we vertellen je er graag meer over.

Gerelateerd nieuws
Gerelateerde projecten
 • VMBO Trivium College

  Talenten ontdekken en interesses stimuleren zijn de fundamenten waarop de onderwijsvisie van het Trivium College is gebouwd. Een betekenisvolle leeromgeving is daarbij een voorwaarde. Reden voor het overkoepelend bestuur (Stichting Onderwijsgroep Amersfoort) om te kiezen voor nieuwbouw.

  Lees meer >

 • Leonardo College Leiden

  Vanuit de overtuiging dat leerlingen die graag bewegen, met plezier naar school gaan, komt de nieuwbouw tot stand. Want, wie beweegt, heeft meer energie, een beter humeur en presteert beter.

  Lees meer >