FAQ items aan het laden...
Congreshal Bennekom

Project omschrijving

CONGRESHAL

BENNEKOM

Midden in de ”Food Valley” en gelegen aan de “Kennisas” (Wageningen-Ede) ligt de voormalige congreshal van Bennekom. Samen met de gemeente Ede en de Vrije Evangelische Gemeente Bennekom is Zenzo een eerste verkenning gestart naar de mogelijkheden voor herbestemming/nieuwe invulling van deze prachtige plek

”ik kom voor het eerst in 30 jaar binnen in het gebouw en heb een rondleiding gehad. Wat betreft de droom en visie kan ik niet anders dan dit omarmen, ik ben benieuwd naar de realisatie.”
– Omwonende
Een plek waar verbinding centraal staat

In de nieuwe invulling staan wonen, werken, leren en zorgen centraal. Het wordt een plek waar jong en oud samenkomen en leven, waarbij een zorgvraag geen beperking is om er te kunnen zijn. Een plek van ontmoeten, bezinning en verbinding, ontspanning en zorg voor elkaar, met ruimte voor groen. Circulaire economie, opleiding, onderwijs, technologie en wetenschap krijgen daarbij eveneens bijzondere aandacht.

Vormgeven visie

De initiatiefnemers zijn de dialoog aangegaan met alle belanghebbenden van en rondom de Congreshal om de visie die er nu ligt verder vorm te geven. Met deze visie in gedachten zijn alle belanghebbende met elkaar het gesprek aangegaan om ideeën te genereren.

De gemeente Ede is enthousiast over het initiatief en geeft aan dat het een buitenkans is om deze prominente plek op deze manier een nieuwe impuls te geven. De locatie heeft momenteel een afgesloten karakter en met de herontwikkeling kan verbinding worden gemaakt met het achtergelegen groene gebied en kan het gebied een meer open uitstraling krijgen. Deze aanpak sluit aan bij de doelen uit de Dorpsvisie Bennekom

Mocht je kansen zien voor deze nieuwe invulling, we komen graag met je in contact.

EDE TV was tijdens deze gesprekken aanwezig en heeft er een item over gemaakt.
We hebben de droom van vier partijen die samen iets wilden gaan doen samengebracht. Vier organisaties die open staan voor mensen met een beperking, van elkaar willen leren en werken vanuit dezelfde identiteit. De kerk, twee zorginstellingen en een kindercentrum hadden elkaar gevonden, maar ze kregen het niet concreet. Ze hadden behoefte aan een partij die het concreet kon maken. Een partij die alle wensen en belangen samen kon brengen en het plan haalbaar en ook financieel betaalbaar maakte. We hebben de partijen leren kennen en zijn doorgegaan tot we een oplossing hadden. Kwaliteit en samen gebruik maken van de ruimtes stonden daarbij centraal.

Wil je meer details over hoe de samenwerking precies is gegaan of heb je zelf een uitdaging? We vertellen je er graag meer over.

Gerelateerd nieuws
Go to Top