FAQ items aan het laden...
De Kortvoort, Amsterdam

DE KORTVOORT

AMSTERDAM

Nieuw- en verbouw van een brede school bestaande uit 3 basisscholen, peuterspeelzalen en BSO.

In de jaren zestig werden op de locatie van de huidige brede school twee scholen gerealiseerd in één gebouw. Het bestaande gebouw kenmerkte zich door de prefab betonelementen, afgewisseld door glas en de hoekvensters.

De opdracht was om op deze plek een brede school te realiseren met ruimte voor drie scholen, kinderopvang en gemeenschappelijke en multifunctionele ruimten. Gezien de kwaliteit van de architectuur van het bestaande gebouw, koos het architectenbureau ervoor om grote delen van het complex te hergebruiken. De gevels werden zorgvuldig gerenoveerd en aangepast om ze te laten voldoen aan de huidige bouwfysische eisen.

In het middendeel van het complex werd een geheel nieuw gedeelte met drie lagen gebouwd. Hierin bevinden zich alle gemeenschappelijke en multifunctionele ruimten. In dit deel zorgen vides voor een visuele verbinding tussen de scholen en de gemeenschappelijke ruimten. Door middel van kleurvlakken en gekleurde elementen is het onderscheid tussen private en gemeenschappelijke delen duidelijk gemaakt. Met Brede School Kortvoort is een gebouw gerealiseerd, waarin onderwijsvernieuwing, samenwerking en ontmoeting is vormgegeven.

Gerelateerd nieuws
Go to Top