FAQ items aan het laden...

DE VERADEMING

DEN HAAG

Stadspark de Verademing is gerealiseerd op een voormalig industrieterrein aan de Loosduinseweg in Den Haag. Het project omvat de herontwikkeling van een zwaar vervuilde industrielocatie midden in een woonomgeving. Nu is er een stadspark gecombineerd met de functies sport, onderwijs en wonen.

“Nu is er een stadspark gecombineerd met de functies sport, onderwijs en wonen.”
Een bijzondere samenstelling

Het park bestaat uit een aantal sportvelden met daar omheen een verhoogd parkgedeelte en een geasfalteerd wandelcircuit. Als entree tot het het park zijn twee woongebouwen, met daaronder twee scholen gerealiseerd. De scholen zijn een basisschool voor Hindoe-onderwijs, de Vahonschool, en een school voor voortgezet onderwijs voor zeer moeilijk opvoedbare kinderen, de J.C. Pleysierschool.

Beide scholen markeren als groene wiggen de ingang van het park. Het schuin oplopende dak van de driehoekig gevormde scholen is bedekt met gras, als verlengstuk van het park en tevens als vijfde gevel van de scholen. Hierboven vormen zich twee identieke bakstenen woongebouwen. Onder het woongebouw aan de Loosduinseweg bevindt zich tevens de parkeerkelder voor de bewoners van de 92 appartementen.

Meer weten?

Wil je meer weten over dit project? We vertellen er graag meer over.

Gerelateerd nieuws
Gerelateerde projecten
 • VMBO Trivium College

  Talenten ontdekken en interesses stimuleren zijn de fundamenten waarop de onderwijsvisie van het Trivium College is gebouwd. Een betekenisvolle leeromgeving is daarbij een voorwaarde. Reden voor het overkoepelend bestuur (Stichting Onderwijsgroep Amersfoort) om te kiezen voor nieuwbouw.

  Lees meer >

 • Op de locatie van de Johanneskerk in Veghel Zuid ontwikkelt Zenzo een nieuw woon-zorgcomplex. De 20 sociale huurappartementen zijn energiezuinig en bestemd voor ouderen met een zorgvraag.

  Lees meer >

 • In het centrum van Veghel wordt het Kloosterkwartier sinds 2018 gefaseerd herontwikkeld. Het gaat over het creëren van een sociaal sterke en inclusieve leefomgeving door het faciliteren van toevallige ontmoetingen, naar het gedachtegoed van de zusters Franciscanessen. Parallel hieraan hebben ruim tien organisaties zich verenigd in Leefgoed Veghel. Bewoners en organisaties werken samen aan ideeën met de bedoeling dat mensen meer voor elkaar gaan doen

  Lees meer >