FAQ items aan het laden...
De Verademing, Den Haag

DE VERADEMING

DEN HAAG

Stadspark de Verademing is gerealiseerd op een voormalig industrieterrein aan de Loosduinseweg in Den Haag. Het project omvat de herontwikkeling van een zwaar vervuilde industrielocatie midden in een woonomgeving. Nu is er een stadspark gecombineerd met de functies sport, onderwijs en wonen.

“Nu is er een stadspark gecombineerd met de functies sport, onderwijs en wonen.”
Een bijzondere samenstelling

Het park bestaat uit een aantal sportvelden met daar omheen een verhoogd parkgedeelte en een geasfalteerd wandelcircuit. Als entree tot het het park zijn twee woongebouwen, met daaronder twee scholen gerealiseerd. De scholen zijn een basisschool voor Hindoe-onderwijs, de Vahonschool, en een school voor voortgezet onderwijs voor zeer moeilijk opvoedbare kinderen, de J.C. Pleysierschool.

Beide scholen markeren als groene wiggen de ingang van het park. Het schuin oplopende dak van de driehoekig gevormde scholen is bedekt met gras, als verlengstuk van het park en tevens als vijfde gevel van de scholen. Hierboven vormen zich twee identieke bakstenen woongebouwen. Onder het woongebouw aan de Loosduinseweg bevindt zich tevens de parkeerkelder voor de bewoners van de 92 appartementen.

Meer weten?

Wil je meer weten over dit project? We vertellen er graag meer over.

Gerelateerd nieuws