FAQ items aan het laden...

ERFGOOIERSCOLLEGE

HUIZEN

Het nieuwe Erfgooierscollege is in gebruik genomen. Zenzo heeft als ontwikkelaar samen met leerlingen, docenten en medewerkers een transparant, energieneutraal en toekomstbestendig schoolgebouw voor 1050 leerlingen gerealiseerd.

Theorie wordt in praktijk gebracht

Zowel in het onderwijs als in de bouw gebeurt veel. Innovaties en veranderende regelgeving zijn van invloed op beide sectoren. Het onderwijs heeft daarbij de taak om leerlingen voor te bereiden op dit snel veranderende werkveld. Dit is een kans die meegenomen wordt bij de ontwikkeling van het nieuwe Erfgooierscollege door de ”theorie” in de praktijk te laten brengen door leerlingen. Circulariteit in de vorm van hergebruik en recycling, duurzaamheid in de vorm van gasloos en energiebesparing, automatisering door het toepassen van 3-d technieken zijn voorbeelden van thema’s die bij de nieuwbouw zichtbaar worden.

Ontwikkelteam

Het ontwikkelteam heeft wensen en behoeftes van leerlingen, docenten en andere gebruikers van het nieuwe schoolgebouw in kaart gebracht. Door middel van interactieve processen krijgen de leerlingen de mogelijkheid om bepaalde onderdelen zelf vorm te geven en creatieve onderwijsprojecten op te zetten rondom het thema ”bouw”.

Zo kan ”theorie” in de praktijk worden gebracht door leerlingen. Circulariteit in de vorm van hergebruik en recycling, duurzaamheid in de vorm van gasloos en energiebesparing, automatisering door het toepassen van 3-d technieken zijn voorbeelden van thema’s die bij de nieuwbouw zichtbaar worden.

Gescheiden bouw-en leerlingenstromen

De bouw is in augustus 2019 gestart door Lithos uit Amersfoort. Alle leerlingen kregen gedurende het bouwproces onderwijs op de huidige locatie. Hierbij werden bouwstromen gescheiden van leerlingenstromen om overlast te minimaliseren. Het nieuwe Erfgooierscollege is in januari 2021 in gebruik genomen

Wil je meer weten over de nieuwbouw van het Erfgooierscollege? We vertellen je er graag meer over

Gerelateerd nieuws
Gerelateerde projecten
 • VMBO Trivium College

  Talenten ontdekken en interesses stimuleren zijn de fundamenten waarop de onderwijsvisie van het Trivium College is gebouwd. Een betekenisvolle leeromgeving is daarbij een voorwaarde. Reden voor het overkoepelend bestuur (Stichting Onderwijsgroep Amersfoort) om te kiezen voor nieuwbouw.

  Lees meer >

 • Leonardo College Leiden

  Vanuit de overtuiging dat leerlingen die graag bewegen, met plezier naar school gaan, komt de nieuwbouw tot stand. Want, wie beweegt, heeft meer energie, een beter humeur en presteert beter.

  Lees meer >

 • In het najaar van 2018 opende MBO College Poort de deuren naar haar nieuwe leeromgeving, waarin ontmoeting tussen studenten en uitwisseling met de buitenwereld centraal staan.

  Lees meer >