FAQ items aan het laden...

ERICALAAN

BERGEN OP ZOOM

De afgelopen jaren is er in de wijk Gageldonk-West in Bergen op Zoom veel gebeurd. De wijk kon een positieve impuls gebruiken. Lithos heeft samen met woningcorporatie Stadlander en de gemeente Bergen op Zoom geïnvesteerd in de mensen en in de wijk. Er wordt vernieuwd wat vernieuwd moet worden, beter gemaakt wat beter kan en uiteraard blijft behouden wat al goed is. Met als resultaat dat de bewoners van Gageldonk-West nu meer tevreden zijn over hun wijk. Zenzo is actief betrokken bij het opknappen van de wijk. Zo ook de Ericalaan.

“De positieve energie voel je als je rondloopt door de wijk.”
Over de Ericalaan

Aan de Ericalaan stonden flatgebouwen van woningbouwvereniging Stadlander die energetisch niet meer voldeden. Deze zijn gesloopt en hier worden 3 nieuwe appartementencomplexen gebouwd. Deze moeten huurders en kopers weer een fijne, moderne en duurzame huisvesting verschaffen.

Twee complexen zijn bedoeld voor de sociale huur. De appartementen bevinden zich op de begane grond en de drie bovenliggende verdiepingen. De appartementen zijn nul-op-de-meter. Dat betekent dat er voor een gemiddeld gezin met gemiddeld energieverbruik net zoveel energie wordt verbruikt als dat er energie opgewekt wordt.

Het laatste complex, met uitzicht op de Vijverberg, bestaat uit koopappartementen en een deel vrije sector huurappartementen. Het wordt een fijne plek om te wonen. Er is voldoende parkeergelegenheid, bewoners hebben uitzicht op de vijver en winkels zijn op loopafstand. Op deze plek kunnen mensen hun dromen waarmaken. Er is veel ruimte: een royale woonkamer en twee of zelfs drie slaapkamers. De appartementen op de begane grond hebben een terras, de bovenliggende verdiepingen een royaal balkon.

Mensen

We bouwen samen. We zoeken de mensen op en we willen horen wat er leeft. Bergen op Zoom is een prachtig voorbeeld van hoe wij bouwen. We investeren langdurig in de wijk en in de mensen. We luisteren naar de bewoners om te horen wat we voor hen en de wijk kunnen betekenen. En daarom hebben we niet alleen een projectleider voor de bouw maar ook een sociaal projectleider aangesteld. We zijn aanspreekbaar en benaderbaar. Juist onze inzet op het maatschappelijke en economische vlak maakt dat dit een uniek Lithos project is. Zo organiseren wij onder andere:

 • Banenmarkten waarbij werkzoekenden uit de wijk weer aan werk zijn geholpen;
 • Een Leerwerkplek op de bouw voor diverse leerlingen, ook uit de wijk;
 • Groenevenementen met basisscholen uit de wijk;
 • Schoonmaakacties in de wijk en op de bouw;
 • Bewonersevenementen , waarbij o.a. van materiaal uit gesloopte woningen voor bewoners nieuwe spullen gemaakt konden worden;
 • Sportactiviteiten met kinderen uit de wijk.
Waarom Zenzo

De investering in de mensen en het geloof in de wijk maken het verschil. We hebben de mensen, de bewoners leren kennen. Daardoor hebben we woningen ontwikkeld die passen bij de vraag. Samen bouwen wij aan een nieuwe wijk. Wij leveren kwaliteit waarbij de mensen uit de wijk centraal staan en tot hun recht komen. Dat is het verhaal van Zenzo, en wat is jouw verhaal?

De vraag

Wij kregen de opdracht om risicodragend koopwoningen te ontwikkelen én bij te dragen aan de leefbaarheid en economische versterking van de wijk, waarbij wij opereren als verlengstuk van de opdrachtgever.

Het enthousiasme van de bewoners is erg groot. De leefbaarheid van de wijk neemt toe en de wijkeconomie wordt versterkt.

Meer projecten in Gageldonk
Gerelateerd nieuws
Gerelateerde projecten
 • Woonzorgappartementen Veghel

  Op de locatie van de Johanneskerk in Veghel Zuid ontwikkelt Zenzo een nieuw woon-zorgcomplex. De 20 sociale huurappartementen zijn energiezuinig en bestemd voor ouderen met een zorgvraag.

  Lees meer >

 • In het centrum van Veghel wordt het Kloosterkwartier sinds 2018 gefaseerd herontwikkeld. Het gaat over het creëren van een sociaal sterke en inclusieve leefomgeving door het faciliteren van toevallige ontmoetingen, naar het gedachtegoed van de zusters Franciscanessen. Parallel hieraan hebben ruim tien organisaties zich verenigd in Leefgoed Veghel. Bewoners en organisaties werken samen aan ideeën met de bedoeling dat mensen meer voor elkaar gaan doen

  Lees meer >

 • Hof van Tuindorp

  In de Winklerlaan in Tuindorp, in de Utrechtse wijk Noordoost, staat nu nog een traditioneel verzorgingshuis met appartementen voor mensen met een lichte zorgindicatie.

  Lees meer >