Gezondheidscentrum Besoyen Waalwijk

Gezondheidscentrum Besoyen

WAALWIJK

De werkzaamheden voor de renovatie van Gezondheidscentrum Besoyen en GGZ Kasteellaan Waalwijk zijn van start.

In het nieuwe gezondheidscentrum komen Huisartsenpraktijk Verwielstraat, Apotheek De Langstraat BV, Thebe Thuiszorg, Fysio-Totaal Waalwijk en GGZ Breburg.

Medio zomer zal het eerste gedeelte van het gezondheidscentrum Besoyen haar deuren openen voor de patiënten van huisartsenpraktijk Verwielstraat. In het najaar moet het volledige gebouw toegankelijk zijn.

In het nieuw te vormen Gezondheidscentrum zal reguliere zorg worden geleverd door huisartsen, fysiotherapeuten en de apotheek. Aan de Kasteellaan komt de ingang voor de GGZ. Ook Thebe thuiszorg zal vanuit het Gezondheidscentrum gaan werken. Door in het hetzelfde gebouw gevestigd te zijn, zijn er korte lijnen, wat de kwaliteit van zorg ten goede komt.

’Wij geloven dat preventie in de toekomst steeds belangrijker gaat worden. In het Gezondheidscentrum Besoyen gaan we naast onze fysiotherapeutische diensten dus ook inzetten op leefstijl & coaching. Hierdoor gaan we een stapje verder in het verwezenlijken van onze missie’

 

-Rob Vermeulen, Kees Koevoets, Lars Groenen, Fysiotherapeut-Fysio-Totaal Waalwijk

Integraal ontwikkelteam

Zenzo MV neemt de ontwikkeling en bouw van het te renoveren Gezondheidscentrum voor haar rekening. Studio Van Dijl architecten uit Hilversum en het ontwikkelteam hebben de wensen en behoeftes van alle professionals geïnventariseerd en verwerkt. De verwachting is voor de zomer van dit jaar de eerste oplevering te kunnen doen aan de huisartsen en de GGZ. De 2e fase loopt tot de herfst van dit jaar en dan doen Fysiototaal, de Apotheek en Thebe Thuiszorg hun intrede.

”We kijken uit naar een goede samenwerking van alle disciplines in het Gezondheidscentrum Besoyen. Door samen in een gebouw te zitten kan je multidisciplinair werken wat de gezondheidszorg in Waalwijk een boost geeft”. 

 

Nina Heijtveldt, Apotheker-Service Apotheek De Langstraat
Gerelateerd nieuws

Nieuwe aanpak moet wachtlijsten GGZ terugdringe

02/09/2021|

De traditionele werkwijze en lange wachtlijsten in de ggz worden onhoudbaar. GGz-Breburg is een specialistische ggz-aanbieder die het roer radicaal omgooit. Wie mentaal vastloopt, krijgt straks binnen een week een gesprek in de eigen wijk. Van daaruit kan er een behandelplan worden gemaakt of naar andere zorgverleners worden doorverwezen. Dat wordt onder andere de insteek in Mentaal Gezondheidscentrum Besoyen in Waalwijk. Hier zit GGz Breburg in één gebouw met een huisartsenpraktijk, apotheek en fysiotherapeut.

Lees meer >