FAQ items aan het laden...

HART VAN SOESTERKWARTIER

AMERSFOORT

Hart van Soesterkwartier is een project voor en door mensen; een initiatief uit de buurt zelf. Een project dat verbindt en nog meer hart geeft aan de wijk. De kerk, de wijkbewoners en de winkeliers hebben zich verenigd in dit initiatief. Jeroen Osendarp van agNOVA architecten maakte het ontwerp voor dit initiatief.

“Het wordt een gebouw om ontmoeting te faciliteren. Om elkaar te helpen en om ruimtes te delen. Een centrale plek in een buurt met een verleden én een toekomst.”
– Jeroen Osendarp, Agnova
Een centrale plek

Het hart van het gebouw wordt gevormd door de Emmauskerk. Het gebouw biedt ruimte voor wonen, ontmoeten en ondernemen. Op deze centrale plek in het Soesterkwartier is nu een leemte in de winkelstraat. Volgens Gert van Uffelen, van Lithos bouw & ontwikkeling,  dé ideale kans voor ondernemers om een winkel te starten op een centrale plaats, en zo hart te geven aan de winkelstraat.

Ook komt in het gebouw een STIP (informatiewinkel van de wijk) en is er ruimte voor bijvoorbeeld een kinderopvang, een uitvaartcentrum, een cultureel centrum of een koffiecorner. Alle partijen die met dit initiatief mee willen doen, geloven in de kracht van samenwerking.

Meer informatie

Wil je meer weten over dit project? We vertellen je er graag meer over.

Gerelateerd nieuws
Gerelateerde projecten