MBO COLLEGE POORT ROC

ALMERE

In het najaar van 2018 opende MBO College Poort de deuren naar haar nieuwe leeromgeving, waarin ontmoeting tussen studenten en uitwisseling met de buitenwereld centraal staan.

Het concept

Het huisvestingsconcept gaat uit van een uitnodigende entree en ontmoetingshal. Het open, transparante atrium biedt voorzieningen voor iedereen: de Studenten Servicedesk beantwoordt vragen van studenten, de receptie verwelkomt bezoekers en in het restaurant eten, studeren en werken studenten samen. Daarnaast is er een open “speakers corner” voor presentaties of optredens, met toegang tot het auditorium/theater.

Samen vormen deze voorzieningen het centrale hart van MBO College Poort, dat verschillende teams met elkaar en de buitenwereld verbindt.

“Het gevoel van ruimte en het gebruik van veel natuurlijke materialen zorgt voor een bijzonder prettige omgeving voor onze studenten en medewerkers.”
– Mark Vlasblom, Directeur

Rustiger gelegen zijn de team-zones. Hier vind je de thuisbasis van de teams, onderwijsruimtes en werkplekken.

Olympiakwartier Oost: sportrijke leeromgeving

Het MBO College Poort staat in Olympiakwartier Oost. Een contextrijke leeromgeving voor studenten, met een groot aanbod aan sportfaciliteiten zoals Indoorsportcomplex Olympiakwartier. Dit nieuwe gebied ligt op de grens tussen oud en nieuw gebied en biedt uitzicht op historische dorpen.

Het schoolgebouw nodigt uit, met openbare functies waar ook bezoekers welkom zijn. Hierdoor ontstaan er ontmoetingen tussen studenten en bewoners en werkenden in de directe omgeving.

De opleidingen

De school huisvest drie opleidingen: Sport & Bewegen, Business en Vrije Tijd & Ondernemen. Het schoolgebouw bestaat uit 6500m2 onderwijsruimte en 1650 m2 overdekte parkeerruimte onder het gebouw.

“Het is een fijne ruimte, waar ik graag kom. Soms om even te overleggen met mijn projectgroepje, maar ik heb er ook een keer een sollicitatiegesprek gehad voor een stageplek.”
– Mika, leerling Mbo College Poort
Meer informatie

Wil je meer weten over dit project? Neem dan contact met ons op.

Gerelateerd nieuws

Leren in een contextrijke schoolomgeving

09/10/2020|

Het beroepsonderwijs heeft meer dan ooit behoefte aan een contextrijke leeromgeving aldus Mark Vlasblom, directievoorzitter van MBO College Poort en MBO College Almere. We willen zoveel mogelijk de beroepspraktijk de school in halen en zelf die praktijk instappen. In co-creatie met bedrijven wordt het onderwijs vormgegeven. Lees hier hoe dat terug komt in het gebouw en hoe dat in de ontwerpfase al centraal stond

Lees meer >

Gerelateerde projecten
 • VMBO Trivium College

  Talenten ontdekken en interesses stimuleren zijn de fundamenten waarop de onderwijsvisie van het Trivium College is gebouwd. Een betekenisvolle leeromgeving is daarbij een voorwaarde. Reden voor het overkoepelend bestuur (Stichting Onderwijsgroep Amersfoort) om te kiezen voor nieuwbouw.

  Lees meer >

 • Leonardo College Leiden

  Vanuit de overtuiging dat leerlingen die graag bewegen, met plezier naar school gaan, komt de nieuwbouw tot stand. Want, wie beweegt, heeft meer energie, een beter humeur en presteert beter.

  Lees meer >

 • Een nieuw energieneutraal schoolgebouw door en voor leerlingen

  Lees meer >