FAQ items aan het laden...

PASCAL ZUID, SCHOOL VOOR VMBO

ZAANDAM

Nieuwbouw van VMBO school Pascal Zuid te Zaandam.

De onderbouw en de verschillende afdelingen binnen de bovenbouw hebben separate, goed geoutilleerde vleugels binnen het gebouw. Het Pascal Zuid college is een VMBO school waarin onder- en bovenbouw onderwijskundig gescheiden zijn. De school is qua opzet en ontwerp praktisch en doelmatig. De onderbouw is een periode van twee jaar. Daarin worden leerlingen uitgedaagd en gestimuleerd om hun talenten te ontwikkelen. De vakken en leergebieden in de onderbouw zijn: Nederlands, Moderne Vreemde Talen, Mens & Techniek, Mens en Natuur, Mens en Maatschappij, Kunstvakken, Lichamelijke Opvoeding. In het tweede leerjaar volgen leerlingen een programma waarin ze voorbereid worden op de keuze voor leerjaar 3 en 4. Deze onderwijsvisie is door de architect vertaald in een praktisch school met voldoende beveiliging en moderne technieken. De school is goed geoutilleerd en modern ingericht. Ze zijn klaar voor de toekomst. Dit gebouw is door Zenzo maatschappelijk vastgoed gerealiseerd in samenwerking met SMT Bouw & Vastgoed.

Gerelateerd nieuws
Gerelateerde projecten
 • VMBO Trivium College

  Talenten ontdekken en interesses stimuleren zijn de fundamenten waarop de onderwijsvisie van het Trivium College is gebouwd. Een betekenisvolle leeromgeving is daarbij een voorwaarde. Reden voor het overkoepelend bestuur (Stichting Onderwijsgroep Amersfoort) om te kiezen voor nieuwbouw.

  Lees meer >

 • Leonardo College Leiden

  Vanuit de overtuiging dat leerlingen die graag bewegen, met plezier naar school gaan, komt de nieuwbouw tot stand. Want, wie beweegt, heeft meer energie, een beter humeur en presteert beter.

  Lees meer >

 • Een nieuw energieneutraal schoolgebouw door en voor leerlingen

  Lees meer >