PRAKTIJKSCHOOL PRO

NIJMEGEN

Lithos bouw & ontwikkeling en Zenzo maatschappelijk vastgoed hebben samengewerkt inzake het ontwerpen, realiseren en onderhouden van een Praktijkschool voor het Pro College in Nijmegen.

Pro College is een instelling voor voortgezet onderwijs met scholen in Boxmeer, Bemmel, Wijchen en Nijmegen. De nieuwe praktijkschool is gevestigd aan de Dennenstraat in Nijmegen en biedt plaats aan maximaal 265 leerlingen. Naast een gymzaal, zijn ook de staf en de bestuurder van de stichting hier gehuisvest. In totaal omvat de nieuwbouw 5.000 m2 vloeroppervlakte. Na de oplevering in augustus 2015 heeft Lithos voor de komende 40 jaar de verantwoordelijkheid voor het onderhoud op zich genomen.

Praktijkscholen bieden voortgezet onderwijs aan jongeren die moeite hebben met leren. Zij bereiken de beste resultaten door in de praktijk vaardigheden op te doen. Dat gebeurt vanaf de vierde klas vooral tijdens stages bij bedrijven. De nieuwbouw bood een mooie gelegenheid voor veel leerlingen om praktijkervaring op te doen tijdens de bouw en het onderhoud van het eigen schoolgebouw.

Gerelateerd nieuws