FAQ items aan het laden...

REINAERDE NIEUWEGEIN

CIMBAALSINGEL

Een plek waar mensen het beste uit zichzelf kunnen halen.

Aan de Cimbaalsingel in Nieuwegein ontwikkelt Zenzo in opdracht van Stichting Reinaerde een nieuw thuis voor 40 mensen met een beperking. Een plek waar wonen, dagbesteding en werken samenkomt. De nieuwbouw bestaat uit 40 zelfstandige studio’s, zogenaamde woonzorgeenheden met gemeenschappelijke woonkamers, dagbesteding, kantoor voor medewerkers van Reinaerde en een mooie tuin.

“Reinaerde wil bijdragen aan de kwaliteit van bestaan van mensen met een beperking. In onze visie halen cliënten het beste uit zichzelf in relatie met anderen in hun directe omgeving. Hoe kunnen cliënten hun eigen dromen en ambities verbinden met activiteiten die van waarde zijn voor hun omgeving”.

Dit is het gedachtegoed waarmee Zenzo aan de slag is gegaan. In samenspraak met Reinaerde, de verwanten klankbordgroep, de gemeente Nieuwegein en omwonenden zijn de plannen definitief gemaakt. Wil je meer weten over dit project? We vertellen je er graag meer over

Gerelateerd nieuws
Gerelateerde projecten
 • Een woonvoorziening met 36 appartementen inclusief gemeenschappelijke woonkamers voor jongeren met een lichte tot matige verstandelijke beperking waar bewoners zoveel mogelijk meedoen en hun eigen leven leiden.

  Lees meer >

 • Wonen op een bereikbare en levendige plek. De handtekening is gezet voor de nieuwbouw van Hart van Almere Poort, een zorggebouw met 139 appartementen met bijbehorende huiskamers en dagbestedingsruimtes.

  Lees meer >

 • Collectief Ouder Initiatief Nobelhof@Oosterwold

  Iedere ouder heeft de wens dat zijn kind een fijn leven opbouwt. Maar sommige kinderen kunnen dat niet helemaal zelfstandig. Zij hebben wat extra ondersteuning nodig. Als ze jong zijn, maar ook op latere leeftijd als ze het huis uit gaan en ''zelfstandig'' gaan wonen. Nobelhof@Oosterwold is een rustige, veilige en kleinschalige woonomgeving waar jongvolwassenen met een handicap zo gewoon mogelijk met elkaar leven.

  Lees meer >