FAQ items aan het laden...

SCHOLENCOMPLEX

VEENENDAAL

In samenwerking met zusterbedrijf Matrix Bouw hebben Lithos bouw & ontwikkeling en Zenzo Maatschappelijk Vastgoed, de ontwikkeling, realisatie en risicodragend onderhoud van het opvallende scholencomplex aan de Sportlaan in Veenendaal verzorgd. De gebruikers CSV Veenendaal en ROC A12 stelden een optimaal flexibel gebouw centraal, waardoor functiewijziging of aanpassing aan toekomstige onderwijsvisies mogelijk werd gemaakt. Het schoolgebouw is volledig ontwikkeld conform het Living Building principe. Oftewel een levend gebouw, qua functie aanpasbaar aan de onderwijsvisies in de toekomst. Dit is gerealiseerd door het gebouw optimaal flexibel indeelbaar te ontwerpen.

“Een levend gebouw, qua functie aanpasbaar aan de onderwijsvisies in de toekomst.”
Living building

Het schoolgebouw van ROC Veenendaal is volledig ontwikkeld conform het Living Building principe. Oftewel een levend gebouw, qua functie aanpasbaar aan de onderwijsvisies in de toekomst. Tijdens een conferentie voor ‘makkers van de bouwer’ vertelt Michiel Wijnen over hoe het opvallende gebouw tot stand is gekomen en wat daar allemaal bij komt kijken.

Gerelateerd nieuws
Gerelateerde projecten
 • VMBO Trivium College

  Talenten ontdekken en interesses stimuleren zijn de fundamenten waarop de onderwijsvisie van het Trivium College is gebouwd. Een betekenisvolle leeromgeving is daarbij een voorwaarde. Reden voor het overkoepelend bestuur (Stichting Onderwijsgroep Amersfoort) om te kiezen voor nieuwbouw.

  Lees meer >

 • Leonardo College Leiden

  Vanuit de overtuiging dat leerlingen die graag bewegen, met plezier naar school gaan, komt de nieuwbouw tot stand. Want, wie beweegt, heeft meer energie, een beter humeur en presteert beter.

  Lees meer >

 • Een nieuw energieneutraal schoolgebouw door en voor leerlingen

  Lees meer >