Triade Sieradenweg, Almere

Project omschrijving

TRIADE SIERADENWEG

ALMERE

Zorgorganisatie Triade gaat een nieuw woon-zorgcomplex bouwen aan de Sieradenweg in Almere. Hiermee wil Triade aan de vraag naar woon-en werkplekken voor mensen met een verstandelijke beperking die intensieve begeleiding nodig hebben, tegemoet komen.

Passende woon-en werkplek

Met de bouw van een nieuw complex kan een groot aantal mensen een passende woon-en werkplek worden aangeboden.

”Sommige mensen kunnen zelfstandig wonen met begeleiding, maar er komen ook woonplekken voor mensen die intensieve begeleiding nodig hebben. Voor deze mensen is het belangrijk dat er veel rust en ruimte is. Daarom zijn we op zoek gegaan naar een plek waar dit mogelijk is”.
– Afien Spreen, bestuurder Triade

Het gaat om een gevarieerd aanbod voor mensen met een verstandelijke beperking soms in combinatie met psychiatrische problematiek. Samen met de gemeente is de locatie aan de Sieradenweg in Almere, grenzend aan het voedselbos, uitgekozen. Hier is voldoende rust en structuur om te wonen en er is ruimte voor creatieve en fysieke activiteiten, zoals werken met hout, schilderen, tuinieren, mozaïek en kaarten maken, koken en bakken.

Co-creatie

Bijzonder in de samenwerking is de co-creatie met cliënten, hun familie, buurtbewoners en de gemeente. Op dit moment wordt gewerkt aan de uitwerking van het ontwerp van een woon-werklocatie voor 72 mensen. Zodra dit eerste ontwerp klaar is, wordt dit gedeeld met cliënten, familie en buurtbewoners. De prognose van oplevering is eind 2021.

Gerelateerd nieuws

Ontmoeting op de bouwplaats

13/12/2019|

Het gaat hard op de bouwplaats waar eerst het Bernhoven ziekenhuis stond en waar nu de wijk Kloosterkwartier in ontwikkeling is. Guillaume en Jenneke van Liempt kochten kochten een nieuwbouwhuis aan de Gasthuisstraat en zagen hoe de twee-onder-een-kapper er na amper drie maanden stond.

LEES MEER

Laad meer nieuws