EERSTE PAAL ROC FLEVOLAND IN ALMERE POORT

Op donderdag 4 mei is de eerste paal geslagen voor de nieuwbouw van ROC Flevoland in Almere poort. Wethouder onderwijs René Peeters en bestuurder van het ROC Gerrit Vreugdenhil gaven het startsein voor de bouw van de nieuwe school, die naar verwachting voor de zomer van 2018 wordt opgeleverd. Lithos is verantwoordelijk voor de realisatie van dit gebouw waar licht, transparant en ontmoeting centraal staan.

“Een gebouw waar licht, transparantie en ontmoeting centraal staan.”
Onderdeel van de omgeving

Het nieuwe schoolgebouw is in eerste instantie een gebouw voor de eigen studenten en medewerkers. Maar daar houdt het niet bij op. Het college maakt onderdeel uit van de omgeving en maakt contact laagdrempelig, zodat bedrijven, organisaties, (startende ondernemers) welkom zijn en zich welkom voelen om deel uit te maken van deze community. Dit ga je terug zien in het gebouw.

Project          ROC Almere Poort

Locatie          Almere Poort

Lees Meer    Projectpagina

Nieuws

Leren in een contextrijke schoolomgeving

09/10/2020|

Het beroepsonderwijs heeft meer dan ooit behoefte aan een contextrijke leeromgeving aldus Mark Vlasblom, directievoorzitter van MBO College Poort en MBO College Almere. We willen zoveel mogelijk de beroepspraktijk de school in halen en zelf die praktijk instappen. In co-creatie met bedrijven wordt het onderwijs vormgegeven. Lees hier hoe dat terug komt in het gebouw en hoe dat in de ontwerpfase al centraal stond

Lees meer >

Go to Top