LITHOS EN ZENZO ONTVANGEN GUNNING ROC FLEVOLAND

Lithos bouw & ontwikkeling en Zenzo Maatschappelijk Vastgoed hebben – in nauwe samenwerking met TCN Concepts – de voorlopige gunning ontvangen voor de ontwikkeling en realisatie van het project ROC Flevoland in Almere Poort.

Het project

De nieuwbouw in Almere Poort omvat een Community College met daarin onderwijsfuncties voor het ROC Flevoland alsmede maatschappelijke en commerciële ruimten en een parkeergarage. Een Community College is een onderwijsinstelling die midden in de samenleving staat en een drempelloze verbinding heeft met de haar omringende buurt en verdere omgeving. Op basis van dit concept heeft het ROC van Amsterdam afgelopen zomer een locatie geopend aan de Europaboulevard in Amsterdam. De onderwijsvoorzieningen zijn ondergebracht in een multifunctioneel gebouw of gebouwencomplex dat een intensieve interactie toont tussen onderwijs, maatschappij en bedrijfsleven door de toevoeging van sociaal-maatschappelijke en commerciële functies die zoveel mogelijk complementair zijn aan en geïntegreerd zijn met het onderwijs. Alle functies dragen op die manier bij aan het versterken van het totaalconcept van het gebouw of gebouwcomplex. De totale omvang van het project is circa 10.000 m2 bvo.

“Alle functies dragen op bij aan het versterken van het totaalconcept van het gebouw of gebouwcomplex.”
Zenzo Maatschappelijk Vastgoed

Zenzo Maatschappelijk Vastgoed is gevestigd in Amersfoort en ondersteunt instellingen bij een maatschappelijk en financieel verantwoorde realisatie van huisvestingsvraagstukken. In nauwe samenspraak met opdrachtgever en stakeholders realiseert zij aansprekende en duurzame maatschappelijk vastgoedprojecten in geheel Nederland tegen een gemiddeld 25% lagere kostprijs. Met toonaangevende kwaliteit, flexibiliteit, uitstraling en serviceniveau.

TCN Concepts

TCN Concepts transformeert bestaande gebouwen en gebieden tot comfortabele, functionele en veilige leefomgevingen. Op adviesbasis dan wel risicodragend. Wij doen dat op basis van co-creatie met gespecialiseerde partners. Door de integrale benadering van onze projecten, namelijk conceptontwikkeling, realisatie, beleggen en het managen van projecten, zijn wij langdurig betrokken bij onze projecten.

Project          ROC Almere Poort

Locatie          Almere Poort

Lees Meer    Projectpagina

Nieuws

Leren in een contextrijke schoolomgeving

09/10/2020|

Het beroepsonderwijs heeft meer dan ooit behoefte aan een contextrijke leeromgeving aldus Mark Vlasblom, directievoorzitter van MBO College Poort en MBO College Almere. We willen zoveel mogelijk de beroepspraktijk de school in halen en zelf die praktijk instappen. In co-creatie met bedrijven wordt het onderwijs vormgegeven. Lees hier hoe dat terug komt in het gebouw en hoe dat in de ontwerpfase al centraal stond

Lees meer >