HET HOUT NOOIT OP GROOT SUCCES – STEDELIJKE VERNIEUWING GAGELDONK-WEST

Samen met Stadlander zet Lithos zich maximaal in om een bijdrage te leveren aan de leefbaarheid en de economische versterking van de wijk Gageldonk-West in Bergen op Zoom. Dit gaat veel verder dan alleen het bouwen van de woningen. Tal van initiatieven worden georganiseerd met als doel de economische en maatschappelijke positie van bewoners in een wijk te versterken of om economische functies in een specifieke wijk te realiseren dan wel te stimuleren. Dat is van belang voor het ondernemerschap, de vitaliteit, de werkgelegenheid, de veiligheid en de leefbaarheid van de wijk.

‘Het Hout nooit op’

Eén van de activiteiten was ‘Het Hout nooit op’. Samen met bewoners werden op 28 april 2016 de mooiste dingen gemaakt van het sloophout uit de gesloopte woningen van de wijk. Met deze activiteit laten we zien dat hergebruik van de sloopmaterialen uit de oude woningen kan leiden tot gave, nieuwe producten. Maar vooral belangrijk om bewoners uit de wijk te activeren en elkaar weer te laten ontmoeten.

“Tal van initiatieven worden georganiseerd met als doel de economische en maatschappelijke positie van bewoners in een wijk te versterken.”

Zo werden er door de vele kinderen en hun ouders superleuke vogelhuisjes, bankjes, tafeltjes of plantenbakken, pennenbakjes of een sierbord gemaakt. En er waren ook verschillende sportactiviteiten georganiseerd, voor de kids die meer met sport hadden. Al met al een dag vol blije gezichten waarbij iedereen tevreden naar huis keerde met hun zelfgemaakte spullen.

Project          Gageldonk-West

Locatie          Bergen op Zoom

Lees Meer    Projectpagina

Nieuws