Voorbeeld van sociaal duurzame exploitatie

Talenten ontdekken en interesses stimuleren zijn het fundament van de onderwijsvisie van het nieuwe VMBO Trivium College. Het wordt een betekenisvolle leeromgeving, waarbij leerlingen vooral in de praktijk ervaring opdoen. Het gebouw wordt als wijkonderneming onderdeel van een sociale wijkexploitatie.

“Het ontmoetingsplein van de school wordt een plek waar je samen met medeleerlingen en ondernemers van betekenis kunt zijn voor de wijk.”
– Directeur Jan Nijhof

Het overkoepelend bestuur Stichting Onderwijsgroep Amersfoort mocht in de wijk Kruiskamp-Koppel in Amersfoort nieuw bouwen om een bijzonder concept te kunnen realiseren. Het nieuwe VMBO Trivium College wordt een kleinschalige vmbo school met de profielen Dienstverlening & Producten, Economie & Ondernemen en Multimedia, Vormgeving & ICT. Directeur Jan Nijhof: “Het belangrijkste doel is om de nieuwsgierigheid van leerlingen te prikkelen. Wij hopen dat ze na vier jaar een beeld hebben bij het vervolg. Het ontwerp prikkelt maximaal het ondernemersgevoel van onze leerlingen. Schooldomein praat verder ook met ondernemer Bijzondere Plekken Marc van Leent en partner Irmo Jansen van Zenzo Maatschappelijk Vastgoed.

Nieuws